Finesconfort

Factors a tenir en compte a l’hora d’escollir finestres

28/08/2019

 

Les finestres són elements clau en les nostres vivendes. Per això, tant si creus que ha arribat el moment de renovar les teves finestres com si es tracta d'una obra nova has de prestar especial atenció en l'elecció d'uns bons tancaments que garanteixin el major estalvi i el màxim confort.

Alguns dels factors a tenir en compte a l'hora d'escollir les finestres són:

El tipus d'obertura

El sistema d'obertura d'una finestra s'ha d'adaptar a la col·locació del tancament a l'edifici i l'ús que se li vulgui donar. Això sol variar per a cada tipus de construcció i depèn dels requisits i gustos de l'usuari final. Pots consultar aquí quins són els tipus d'obertura en finestres més habituals.

El material

Quan ens decidim a instal·lar o renovar les nostres finestres és molt habitual que ens plantegem les següents preguntes: ¿Quin material és més apropiat? Quins aspectes he de tenir en compte? Quina és la millor opció?

Els perfils poden ser d'alumini, de PVC o, fins i tot, de fusta. Encara que l'alumini ha estat, i continua sent, un dels materials més utilitzats en la fabricació de tancaments al llarg de la història, el PVC ha aconseguit, en els últims anys, convertir-se en un digne competidor d'aquest.

Pots llegir el nostre post sobre l'elecció de finestres d'alumini o PVC aquí.

El vidre

Escollir bé els vidres és una de les coses més importants a tenir en compte en triar les finestres. Els vidres determinen en bona mesura l'aïllament que ofereix una finestra i el nivell d'eficiència energètica.

A més de deixar passar la llum, permetre veure l'exterior i protegir de la radiació solar, el vidre ha de complir altres funcions com aïllar al màxim el soroll exterior, proporcionar un bon aïllament tèrmic i oferir seguretat.

La instal·lació

A part de saber escollir entre materials, vidres i tipus d'obertura, has de ser conscient que no serveix de res triar unes finestres d'alta qualitat per la teva reforma u obra nova si després no s’instal·len correctament. La instal·lació és un element importantíssim que hem de cuidar al màxim.

 

A més, estar ben informat sobre aquests factors i d'altres que s'han de tenir en compte, t'ajudarà a prendre la decisió adequada de forma segura i garantirà que obtinguis l'estalvi i confort que realment necessites al escollir finestres per la teva llar. Sol·licita assessorament als nostres professionals. Fines Confort et pot ajudar!