Finesconfort

Quin és l’origen de les finestres?

27/06/2019

 

Les finestres han evolucionat al llarg de la història, amb els seus mètodes i estil de fabricació passant per canvis radicals. Són elements arquitectònics bàsics que formen part de la quotidianitat, però la forma en què avui les coneixem és producte d'una llarga evolució que es remunta a l'origen dels primers assentaments humans.

Les primeres poblacions sedentàries s'establien en espais de llarga durada que requerien de llum i ventilació. Per això les primeres "finestres" no eren més que simples i rudimentàries obertures que deixaven entrar la llum del sol cap a l'interior, al mateix temps que servien per ventilar la zona interior de l'habitatge.

A l'Edat del Bronze les solucions d'il·luminació i ventilació dels espais van evolucionar en començar a cobrir les obertures. Les primeres cobertures emprades van ser pells d'animal estirades.

El desenvolupament de les finestres va ser lent durant molts segles però es va accelerar ràpidament amb la invenció de vidre.

Van ser els romans els qui van començar a introduir les primeres finestres amb vidres en esglésies al segle XIII. Però no va ser fins al segle XVI quan van començar a emprar-lo en habitatges.

Encara que hi ha hagut molts canvis a la finestra de vidre al llarg dels segles, tots ells s'han construït amb els mateixos principis desenvolupats pels nostres avantpassats: brindar confort i seguretat, dues funcions bàsiques que ha de cobrir tot sistema de tancament exterior.

Avui dia les finestres permeten satisfer qualsevol exigència constructiva. A més, han arribat a convertir-se en un element decoratiu més de la nostra façana, que atorga certa personalitat a casa nostra. L'alumini i el PVC són els materials que, per les seves característiques, s'utilitzen més en la fabricació de finestres. La selecció del tipus de material per les nostres finestres dependrà de la inversió que desitgem realitzar, l'estalvi energètic que esperem aconseguir i també dels nostres gustos personals.

Si estàs pensant a renovar les teves finestres no dubtis en contactar amb els nostres professionals. Fines Confort et pot ajudar!