Finesconfort

La ruptura de pont tèrmic en els tancaments d'alumini

27/02/2019

 

Els tancaments s'utilitzen per separar l'ambient exterior de l'interior, amb la finalitat de conservar en els espais interiors unes condicions ambientals confortables.

La ruptura de pont tèrmic (RPT) en les finestres d'alumini és una de les característiques principals a l'hora d'obtenir els millors estàndards d'aïllament tèrmic.

Un pont tèrmic és una zona en la qual es transmet més fàcilment la calor. Per evitar aquesta transmissió de calor, s'utilitza el que s'anomena ruptura o trencament de pont tèrmic que s'aconsegueix intercalant un material poc conductor (aïllant) entre la cara externa i interna de la fusteria d'alumini.

D'aquesta forma, encara que es tingui una finestra d'un material conductor de la temperatura, com l'alumini, s'evita el pont tèrmic entre l'interior de l'immoble i l'exterior, de manera que s'aconsegueix salvar la temperatura interior.

Els materials més comuns a l'hora d'introduir un trencament del pont tèrmic estan presentats en forma de varetes de poliamida reforçades amb fibra de vidre.

Però, ¿quins són els principals avantatges d'instal·lar finestres d'alumini amb ruptura de pont tèrmic?

El trencament de pont tèrmic és un gran avanç tècnic. La unió de poliamida amb alumini crea un material perfecte per a la fabricació de tancaments sostenibles.

La instal·lació de finestres d'alumini amb RPT ens permet estalviar diners i guanyar en confort. Si decideixes fer canvis en els tancaments de la teva llar, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Fines Confort et pot ajudar!