Finesconfort

Portes i finestres segons el Feng Shui

27/12/2018

 

El Feng Shui és un antic sistema d'origen xinès, basat en la seva filosofia, que tracta sobre l'ocupació conscient i harmònica de l'espai.

Aquesta teoria ha estat aplicada en els últims anys a diverses disciplines com l'arquitectura i el disseny d'interiors.

Segons el Feng Shui, els espais que habitem afecten clarament al nostre interior.

Depenent de la posició, orientació o estructura de les nostres cases i els seus diferents elements, l'energia fluirà millor o pitjor i això tindrà unes conseqüències en les persones que habiten en elles.

Però, quins elements té en compte aquesta disciplina i quines són les seves recomanacions?

Un dels elements a què el Feng Shui dóna molta importància és l'organització correcta de portes i finestres, ja que aquestes, regulen el bon flux de l'energia a casa nostra.

Les obertures representen connexions entre l'interior de la casa i l'exterior. Gràcies a aquestes connexions podem aconseguir la circulació d'energia positiva al nostre entorn. Per això, cal assegurar que tant portes com finestres disposin de mesures favorables per aconseguir-ho.

Aquesta disciplina considera a les portes “la boca del txí”, són el lloc per on entren les coses. Les recomanacions es centren sobretot en la porta principal de la casa, ja que és la que convida a l'energia i a la prosperitat a entrar a la nostra llar.

Per això, és important convertir el camí que recorren energia i prosperitat en un espai que transmeti alegria i confort mantenint-lo net, ordenat, sense obstacles, ben il·luminat i sense miralls per evitar la sortida de l'energia positiva.

Les finestres són “entrades de txi”, són un element clau de comunicació entre l'exterior i la nostra llar. Aquestes han de ser proporcionades als ambients, s'han de poder tancar correctament, no han de tenir esquerdes, cal mantenir-les netes i no haurien d'estar enfrontades entre sí o a cap porta. És important obrir-les una estona cada dia per renovar les energies de la nostra llar.

Actualment, el Feng Shui s'ha convertit en un estil decoratiu i de disseny també aplicable en el món occidental, per això, encara que aquesta teoria ens pugui semblar més o menys fonamentada, cada vegada més persones al món occidental decideixen adaptar el disseny de les seves cases a aquesta filosofia i recorren a professionals del disseny i l'arquitectura per a aconseguir-ho.

A més, tot allò positiu sempre és benvingut, oi?

Si t'estàs plantejant canvis en els tancaments de la teva llar no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. A Fines Confort et podem ajudar!